Csány-Szendrey AMI1 Csány-Szendrey AMI2 Csány-Szendrey AMI3 Csány-Szendrey AMI4 Csány-Szendrey AMI5 Csány-Szendrey AMI6 Csány-Szendrey AMI7 Csány-Szendrey AMI8 Csány-Szendrey AMI9 Csány-Szendrey AMI10 Csány-Szendrey AMI11 csany_szendrey_ami_keszthely_iskola__1212 Csány-Szendrey AMI13 Csány-Szendrey AMI14 Csány-Szendrey AMI15 Csány-Szendrey AMI16 Csány-Szendrey AMI17 Csány-Szendrey AMI18


 

SPORT

Iskolánk a Csány- Szendrey Általános Iskola három nagy múltú iskola összevonásával jött létre.

Az összevonás előtt mind a két iskolában nagyon jól működött a testnevelés oktatása. Ezt az évekkel ezelőtti megyei és országos eredmények bizonyították. Elhivatott testnevelő tanárok dolgoztak mind a két iskolában. Az összevonás után a szakmai vonal még jobban megerősödött. Az iskola kiemelten foglalkozik az atlétika, labdarúgás, kézilabda sportágakkal. Tanáraink rendelkeznek többféle edzői képesítéssel.

A mindennapos testnevelés bevezetésével tanulóink 1-8 osztályig sokoldalú képzést kapnak.

Még az alsó tagozaton a sport megszerettetése, a mozgásigény kialakítása a fő cél, addig 5-8 osztályosok körében már egy-egy sportág alapismereteinek elsajátíttatása, specializálódása történik.

Az iskola udvarán épült uszoda nagy lehetőség tanulóink számára. Az 1. és 5. osztályosok heti rendszeres úszásoktatáson vesznek részt. Iskolánk szinte minden tanulója legalább két úszásnemet elsajátít. A tehetséges gyerekek a város úszó szakosztályában sportolnak.

A sportcsarnok és sportudvar atlétikai létesítményekkel, a sportágak gyakorlásához kellő feltételeket nyújtanak. Büszkélkedhetünk országos eredményekkel és bajnokokkal.

      Természetjáró szakosztályunk évek óta szervez rendezvényeket. A Csík Ferenc túra ma már országos hírű, ezen kívül nyári gyalogos, illetve kerékpártúrákat rendeznek táborozással egybekötve. Iskolánk tanulói évek óta járnak síelni Ausztria csodás lejtőire, oktatással kiegészített egyhetes táborozás keretén belül megismerve a téli sportokat elméletben és gyakorlatban egyaránt.
      Diákjaink aktív résztvevői a városi sportéletnek indulunk a diákolimpián, valamint szakági versenyeken is. Lehetőség van a tehetségesebbeknek a régi-város nyújtotta szakosztályokban kamatoztatni tudásukat, kielégíteni mozgásigényüket, mélyebb sportági ismereteket elsajátítani. Jó kapcsolatunk van az atlétika, labdarúgás szakosztályokkal.

Eredményeink:

2010-2011. Országos atlétikai versenyek

Csapat: 1. hely III. Kcs.

Egyéniben: 1. hely II. Kcs.

3. hely II. Kcs.

Csapat: 11. hely IV. Kcs. Lány

Csapat: 12. hely IV. Kcs. Fiú

 

2011-2012. Országos eredmények:

Egyéni összetett: 1. hely

7. hely

5. hely

Csapat négypróba: 1. hely

4x100 m futás: 1.hely

4x600 m futás: 1. hely

 

2012-2013 Országos eredmények:

Fiú 4x100 m váltó: 3. hely III. Kcs.

Fiú 4x1000 m váltó: 5. hely IV. Kcs.

Fiú 4x1000 m váltó: 1. hely IV. Kcs

Lány 4x100 m váltó: 1. hely IV. Kcs.

4X600 m váltó: 5. hely IV. Kcs.

Lány csapat: 2. hely IV. Kcs.

Lány egyéni: 2. hely IV. Kcs.

 

2013-2014. Országos eredmények

Fiú 4x100 m váltó: 1. hely IV. Kcs.

Fiú Csapat: 14. hely IV. Kcs.

Lány egyéni összetett: 16. hely IV. Kcs.

Lány egyéni összetett: 8. Hely III. Kcs.

 


_

_ _